Galleria
kaarisilta kissatarhaan

Kissatarha

Syksyllä 2012 hankimme kaksi Maine Coon-kissaa (Mooses ja Rosamunda). Kasvattaja edellytti, ettei kissoja pidetä mökilläkään vapaina. Itsekin tulimme siihen tulokseen, että ulkotarha olisi hyvä ratkaisu. Se tuo turvallisuutta ja kissoilla on helpompaa sopeutua kaupunkielämään mökkikauden jälkeen, kun ne eivät ole tottuneet kulkemaan vapaina.

Aluksi mietimme pientä tarhaa talon pohjoispuolelle. Se olisi ollut helppo toteuttaa: suoraa ikkunasta tarhaan. Päädyimme kuitenkin rakentamaan ison tarhan talon eteläpuoleiseen metsään. Talon ja tarhan välille rakensimme valmiselementeistä kaarisillan ja kulkuväylän. Tulevaisuudessa on tarkoitus hyödyntää rakennelmaa köynnöskasvien tukena.

iso tarha kissoille

Tarha on noin 7,5 x 10 metrin metsäalue. Aita on kanaverkkoa ja sen korkeus on 2 m. Varsinaista kattoa ei ole, ainoastaan 30 cm verkkokaistale estämään kiipeilyä verkkoa pitkin. Aidan läheisyydestä poistimme korkeat puut. Alueen keskelle jäi iso mänty kiipeilypuuksi. Jotteivät kissat innostuksissaan kiipeilisi liian korkealle, laitoimme verkon 5 m korkeudelle puuhun. Tarhaan rakensimme myös kolmikerroksisen kissatalon (alakerrassa vessa, välikerroksessa makuupaikka ja ylimmässä kerroksessa avoin terassi). Yhteistä ulkoilua ja löhöilyä varten rakensimme tarhaan itsellemme riippumaton.

Kissat ovat tarhaan tyytyväisiä ja niin olemme mekin. Ainoa haitta meidän kannaltamme on, että tarhaan eksyy hiiriä, joita kissat ylpeinä tulevat meille sisään näyttämään.